Centrum natuurgeneeskunde en voeding bij dieren

Integraal Voedingstherapeuten

Hieronder vind je voedingstherapeuten die afstudeerden bij onze beroepsopleiding integraal voedingstherapeut voor hond en kat. 

Zij hebben vele tools in handen én beschikken over de kennis om honden en katten te helpen,
zowel op preventief vlak, als bij gezondheidsklachten. 

Deze lijst wordt regelmatig aangevuld

Professioneel opgeleid

Integrale aanpak

Ons kwaliteitslabel

Anneleen Gielen

Anneleen Gielen

Anneleen is dierenarts en gediplomeerd integraal voedingstherapeut.
Miranda Kelders

Miranda Kelders

Food and Dogs
Ik ben Miranda, ik ben opgeleid tot integraal voedingstherapeut en werk met veel enthousiasme binnen mijn Online Voedingsadviespraktijk ‘Food&Dogs’. Mijn passie en expertise ligt bij ‘de Buitenlandse Adoptiehond’. Honden uit het buitenland maken een andere start en hebben vaak gezondheidsuitdagingen, gerelateerd aan het land van herkomst. Dat maakt dat bij het begeleiden van een buitenlandse hond, er specifieke kennis aan te pas komt en er vaker ‘buiten de kaders’ gedacht moet worden. Ik werk met korte, overzichtelijke trajecten die in gezamenlijk overleg verlengd kunnen worden. Daarnaast houd ik van directe lijntjes, dus tijdens een traject ben ik beschikbaar voor al je vragen en twijfels.
miranda@foodanddogs.nl
Dominique van Bree

Dominique van Bree

Puur Dierenliefde
Ik ben Dominique, gediplomeerd integraal voedingstherapeut, gedragsdeskundige én verlatingsangst deskundige. Je kunt bij mij terecht voor preventief voedings- en welzijnsadvies (voor iedere levensfase van pup tot senior). Daarnaast begeleid ik honden met chronische gezondheidsklachten én verlatingsangst problematiek, via trajecten waarbij ik gedurende een langere tijd ondersteuning en begeleiding aanbied.
info@puurdierenliefde.nl
Dagmar Bonnier

Dagmar Bonnier

Freshdiets 4 Animals
Ik ben Dagmar, gediplomeerd integraal voedingstherapeut, woonachtig in het leuke West-Vlaanderen, met een voorliefde voor senioren én drachtbegeleiding. Je kan bij mij terecht voor een preventief advies, waarbij ik je de vele mogelijkheden omtrent voeding in het algemeen uitleg zodat je goed en onderbouwd aan de slag kan met ruimte voor je eigen persoonlijke keuzes en voorkeuren toe te passen. Daarnaast begeleid ik honden/katten met gezondheidsproblemen via trajecten waarbij ik gedurende een langere tijd ondersteuning en begeleiding aanbied.
info@freshdiets4animals.com

Ontdek onze opleidingen

Onze academie blijft groeien!  Eind 2022 gingen we van start met onze allereerste opleiding ‘Integraal voedingstherapeut voor kat en hond‘.  We hoopten op enkele inschrijvingen maar het werden er heel veel. 

De nood aan degelijke en vooral duidelijke opleidingen binnen dit vakgebied is groot.  Als Centrum natuurgeneeskunde en voeding bij dieren willen we ons steentje bijdragen om dit opleidingsaanbod te verstevigen en uit te breiden. 

We hopen in de toekomst nog meer opleidingen en uitbreidingen te kunnen gaan aanbieden, maar dit vraagt tijd en investering.  Wanneer we een opleiding aanbieden, moet die aan onze kwaliteitsnormen voldoen!  We houden je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen ons Centrum. 

Je kan je dan ook bij elke opleiding individueel aanmelden, om van de laatste nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te blijven :-). 

Kelly Cogen en Fons

Ik ben Kelly Cogen,

docent en auteur van de Academie natuurgeneeskunde en voeding bij dieren.

Scroll naar boven

Voor welke gezondheidsklachten kun je bij Dominique terecht:

 • Spijsverterings- en ontlastingsklachten (chronische diarree, misselijkheid, IBD, constipatie, buikpijn, giardia, blijvende diarree na giardia).
 • Maag- en darmproblemen
 • Allergieën of intoleranties (voedselallergie, voedselintolerantie, vlooienallergie, omgevingsallergie, atopie)
 • Huid- of vachtproblemen (jeuk, schilferige huid, haaruitval, hotspots, vette huid, droge huid)
 • Immuniteitsproblemen
 • Mentale klachten / Emotionele problemen.
 • Gewrichtsproblemen (artrose, stijfheid, groeipijnen, kreupelheid)
 • Pancreasproblemen
 • Blaasproblemen (ontsteking, stenen)
 • Beginnend Nierfalen (Iris 1 & Iris 2)
 • Ondergewicht of overgewicht
 • Herstel na een operatie, medicatie, antibiotica
 • Kanker